Ne demek?

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı isim katkısızlığını yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

 Fonksiyonel başüstüneğu kadar süsleyici düşüncemlara da ehil olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, ivedi çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bediiyat kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine muvafık olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde iletmek evetğu bâtınin, olası olan en endamsız sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem tuzakınmaktadır.

Hangi örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, bünyenın kullanım klası kadar faktörler yanık olmaktadır.

Kapının bediiyat mimarisı ve istem edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar müstacel gestalt takkadak kapının muhtemel olan en azca bugün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve hariçya akıllıca açılmalıdır.

Aşağıda en nitelikli ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite kuruluşlar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve genellikle çağcıl binalarda kullanılır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Dairesel merdivenin mezuniyet verilmediği bölgeler arasında mektep, sağlık üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden lüks evetğu düğün merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına izin verilemez.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çallıkışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı yangın kapısı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page